KualaLumpur10
Selamat Datang Ke Kualalumpur10 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Kualalumpur10 forum.** DiHarap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .:KENALKAN DIRI ANDA:. Kualalumpur10 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada scrollock0428@gmail.com(forum help support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli Kualalumpur10 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Kualalumpur10 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat Melayari Kualalumpur10 forum BUKAN SEKADAR FORUM



 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
KL10 News online
.:Sila click pada gambar dibawah untuk berita online:.
  • Description
  • Description
  • Description
  • Description
  • Description
KL10 forum games
Description
Link sahabat forum
PROMOTE KAMI
.:Sila copy dan pastekan code dibawah ke laman web anda untuk promosi Forum KL 10:.

Description


Share | 
 

 si janda 18 tahun..bace baru paham tajuk sebenar...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
miz_nia
super-moderator
super-moderator


Posts : 278
Join date : 01/05/2009
Age : 29

PostSubject: si janda 18 tahun..bace baru paham tajuk sebenar...   Sat May 02, 2009 12:56 pm

Ada sorang duda anak 2 yang tinggal di sebuah kampung.. Duda ni nama
dia Amat. Amat ni dah 3 tahun menduda hi.. setelah kematian isterinya.

Pada satu hari , Amat yang dah lama kesepian terfikir kenapakah dia
tidak mencari pengganti arwah isterinya, ada jugak yang akan menjaga
dirinya nanti, fikirnya lagi. Amat pun cuba la merisik-risik dengan
kekawannya, manala tau kekawannya ada calon yg sesuai.

Usin, kawan karibnya yang mendengar berita itu segera datang berjumpa
dengan Amat kerana dia ada calon yg sesuai untuk Amat. Amat sungguh
gembira bila mengetahui calon yang Usin nak rekomenkan adalah janda
18 thn. Beria-ia benar Usin supaya Amat menerima pilihannya.

"Nak ke dia kat aku yg dah tua ni , Sin ??" tanya Amat.

"Kau tu pun bukannya tua sangat Mat, baru 36 thn, rupa pun hensem
lagi apa!" kata Usin membodek Amat. "Tapi....kalau aku boleh
jalankan, boleh tak kau bagi aku pinjamkan RM500 ?? Aku nak pakai
duit la.." kata Usin lagi.

"Jangankan RM500, RM1000 pun aku boleh bagi kalau betul kau boleh
jalankan.. tak payah pinjam" kata Amat tanpa berfikir panjang. Usin
pun segera berlalu dengan gembira bila memikirkan janji Amat.

"Kau tak payah susah2, semua aku uruskan, kau tau siap" janji Usin
kepada Amat.

Dipendekkan cerita tiba la hari yang ditunggu2 oleh Amat, hari dimana
dia akan disatukan dengan isterinya yang baru, Leha nama bakal isteri
Amat. Hari tu Amat sungguh segak dengan pakaian untuk upacara akad
nikah dengan Usin disebelah sebagai pengapit yang memanjang tersenyum
setelah koceknya berisi wang RM500 pemberian Amat.

Amat segera terbayangkan saat2 indah yang bakal dilalui bersama
isteri barunya nanti. Sampai saja di rumah pengantin perempuan, Amat
disambut meriah siap dengan paluan kompang lagi. Para tetamu
menyambut Amat dengan senyum lebar.

Siap sahaja majlis akad nikah , tiba la masa yang dinanti2 oleh Amat,
iaitu untuk bertemu dengan isterinya. Amat pun dijemput untuk masuk
ke dalam bilik pengantin untuk upacara membatalkan air sembahyang.

Tapi alangkah terkejutnya Amat bila didapati seorang perempuan tua
yang layak digelar nenek sedang menantinya dengan senyuman yang
sungguh menggoda. Amat mulanya merasakan itu hanyala satu gurauan
dari pihak pengantin perempuan namun bila mak andam beria-ia menyuruh
nenek itu mencium tangan Amat, baru la Amat sedar itula isterinya
yang selama ini dibayangkan seorang janda muda 18thn.

"Usinnnnnnnnnn! !!!!!" jerit Amat sambil berlari keluar mencari Usin.
Usin yang ketika itu sedang menjamu selera terkejut beruk mendengar
jeritan Amat. " Kau tipu aku Sinnnn!!!" jerit Amat sambil mencekik
leher Usin.

"Tipu apa plak???" tanya Usin bingung.

"Kau kata 18thn!!!!" balas Amat.

"La...bukan umur dia yang aku maksudkan 18thn...tapi dia dah menjanda
18thn!!!"

"Mintak balik duit akuuuuuuuuuuu! !!!!!!!"


p/s : kalau dah lelaki tetap lelaki..pantang dengar or nampak pompan dahi licin penampo ...jgn amik hati k..just kiding..

[ ~ post by miz nia ~ ]
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/miz_nia
Kancan Tirana
Comander
Comander


Posts : 356
Join date : 30/04/2009
Age : 31
Location : kL / Kedah

PostSubject: Re: si janda 18 tahun..bace baru paham tajuk sebenar...   Sat May 02, 2009 1:10 pm

p/s : syg x mcm tu tc
Back to top Go down
View user profile
miz_nia
super-moderator
super-moderator


Posts : 278
Join date : 01/05/2009
Age : 29

PostSubject: Re: si janda 18 tahun..bace baru paham tajuk sebenar...   Sat May 02, 2009 1:48 pm

nasib lah kalau terase.....
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/miz_nia
Kancan Tirana
Comander
Comander


Posts : 356
Join date : 30/04/2009
Age : 31
Location : kL / Kedah

PostSubject: Re: si janda 18 tahun..bace baru paham tajuk sebenar...   Sat May 02, 2009 2:03 pm

nasib x terase
Back to top Go down
View user profile
_megatron_
Capten
Capten


Posts : 33
Join date : 29/04/2009
Age : 30

PostSubject: Re: si janda 18 tahun..bace baru paham tajuk sebenar...   Sun May 03, 2009 12:55 am

wakakakakakakaka..... menjanda 18thn...

yg si amat pn senang je kena tipu lmao lmao

_________________
Admin forum All-Chaters Root Admin forum Perak1 ...
Admin Forum Perak Community & site admin KL10


well done READ THE RULES BEFORE YOU POST! well done
Back to top Go down
View user profile
_.-pelangy-._.-ryndu-._
super-moderator
super-moderator


Posts : 126
Join date : 30/04/2009
Age : 28
Location : johor...selangor

PostSubject: Re: si janda 18 tahun..bace baru paham tajuk sebenar...   Sun May 03, 2009 8:17 pm

dh taw cmtuh npe x mntk gmbo jnda tuh dlu.... lmao

dan2 kne tpu @ misunderstood...

_________________
_.-**mencari_damai_di_hati**-._
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 113
Join date : 29/04/2009

PostSubject: Re: si janda 18 tahun..bace baru paham tajuk sebenar...   Wed May 06, 2009 10:06 am

Kancan Tirana wrote:
p/s : syg x mcm tu tc



lmao ayat lom dpt lmao


lau dah dpt


=)) ayang apsal ayang ni dah tak lawa tak kick arr....nak cari lain lah =)) ni ayat lau dah dpt
Back to top Go down
View user profile http://kualalumpur10.forumotion.com
Kancan Tirana
Comander
Comander


Posts : 356
Join date : 30/04/2009
Age : 31
Location : kL / Kedah

PostSubject: Re: si janda 18 tahun..bace baru paham tajuk sebenar...   Wed May 06, 2009 11:07 am

penampo jadahhhh TLDM
Back to top Go down
View user profile
miz_nia
super-moderator
super-moderator


Posts : 278
Join date : 01/05/2009
Age : 29

PostSubject: Re: si janda 18 tahun..bace baru paham tajuk sebenar...   Wed May 06, 2009 3:04 pm

lumrah alam tuh TLDM =)) xcakap pun nia dah tau =))
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/miz_nia
Kancan Tirana
Comander
Comander


Posts : 356
Join date : 30/04/2009
Age : 31
Location : kL / Kedah

PostSubject: Re: si janda 18 tahun..bace baru paham tajuk sebenar...   Wed May 06, 2009 9:29 pm

sakannnn waiting
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: si janda 18 tahun..bace baru paham tajuk sebenar...   Today at 7:50 am

Back to top Go down
 
si janda 18 tahun..bace baru paham tajuk sebenar...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
KualaLumpur10 :: .::COFFEE HOUSE::. :: .::CERITA LUCU::.-
Jump to:  
KL10 partner

DescriptionDescription

Advertise here
Description

DescriptionDescription

Description