KualaLumpur10
Selamat Datang Ke Kualalumpur10 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Kualalumpur10 forum.** DiHarap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .:KENALKAN DIRI ANDA:. Kualalumpur10 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada scrollock0428@gmail.com(forum help support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli Kualalumpur10 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Kualalumpur10 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat Melayari Kualalumpur10 forum BUKAN SEKADAR FORUM



 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
KL10 News online
.:Sila click pada gambar dibawah untuk berita online:.
  • Description
  • Description
  • Description
  • Description
  • Description
KL10 forum games
Description
Link sahabat forum
PROMOTE KAMI
.:Sila copy dan pastekan code dibawah ke laman web anda untuk promosi Forum KL 10:.

Description


Share | 
 

 Antara Ayam dan Jam Loceng...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
_.-pelangy-._.-ryndu-._
super-moderator
super-moderator


Posts : 126
Join date : 30/04/2009
Age : 28
Location : johor...selangor

PostSubject: Antara Ayam dan Jam Loceng...   Fri May 01, 2009 11:06 pm

Bila Ayam Berkokok pertama kali (dikampung)
... ..maka bermula lah orang orang kampung yang akan bangun seawal pagi, maknanya hari sudah masuk subuh,siap ambil air wuduk dan bersolat..yang bebudak dah mula bersiap siap nak ke sekolah.yang nak menoreh mula bersiap dengan alat menorehnya.Boleh dikatakan waktu bagi mereka bergerak / berputar sepantas kilat.

Bila Jam loceng berbunyi kali pertamanya(dibandar)
..boleh pulak orang orang kota/bandar ni menarik balik kain selimut."Awal lagi kata mereka"Pukul 6.30 pg masih belum bangun mengeliat panjang.bebudak sekolah baru nak pasang tali kasut terkial kial buku sekolah baru nak cari ikut jadulanya.Bagi mereka masa tidak terlalu penting waktu rehat /relax lebih banyak..

Bila Ayam berkokok kedua kalinya(dikampung)
... .Orang orang dikampung dah tahu maknanya waktu dzohor dah masuk.hari sudah dinihari bebudak sekolah pagi dah menderu pulang dan yang menoreh dah lama balik..sempat makan tengahari bersama anak /isteri sekeluarga.

Bila Jam Loceng berbunyi kali ke 2(dibandar)
... .maknanya diorang lupa nak Off kan jam loceng tu>>sah kejap lagi bateri kong dah pukol 6.30 ptg le tu..tapi belum pulang pulang Jem di serata tempat (heee hee heee) makan tengahari di warung mamak je... (kesiannnnn)

Bila ayam berkokok larut malam (dikampung)
... Mereka akan keluar beramai siap bawak lampu suloh senapang patah RELA keluar jengok kat reban ayam takut takut ada musang ke? ular ke? pencuri ayam ke? kata mereka."Mana ada ayam berkokok kokok ditengah malam?""... .

Bila jam loceng buat hal (bunyi) ditengah malam (dibandar)
... ... ... Siap boleh maki hamun lagi ..berkata."Binawee punya jam loceng""ganggu aku nak tidor je""... lalu diambil jam tu dilntarkan ke dinding,"Besok boleh beli baru>>>jiran jiran di sebelah pun dah terganggu dia punya routine tidur.

_________________
_.-**mencari_damai_di_hati**-._
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 113
Join date : 29/04/2009

PostSubject: Re: Antara Ayam dan Jam Loceng...   Wed May 06, 2009 10:19 am

betul2 la lawak ni cam terkena kat btg idung jaaa malu
Back to top Go down
View user profile http://kualalumpur10.forumotion.com
Kancan Tirana
Comander
Comander


Posts : 356
Join date : 30/04/2009
Age : 31
Location : kL / Kedah

PostSubject: Re: Antara Ayam dan Jam Loceng...   Wed May 06, 2009 11:01 am

:laugh:adoi yaiiiiii....
Back to top Go down
View user profile
miz_nia
super-moderator
super-moderator


Posts : 278
Join date : 01/05/2009
Age : 29

PostSubject: Re: Antara Ayam dan Jam Loceng...   Wed May 06, 2009 3:05 pm

mcm tau2 jer =))
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/miz_nia
Kancan Tirana
Comander
Comander


Posts : 356
Join date : 30/04/2009
Age : 31
Location : kL / Kedah

PostSubject: Re: Antara Ayam dan Jam Loceng...   Wed May 06, 2009 9:31 pm

tidak syak lagi
Back to top Go down
View user profile
_.-pelangy-._.-ryndu-._
super-moderator
super-moderator


Posts : 126
Join date : 30/04/2009
Age : 28
Location : johor...selangor

PostSubject: Re: Antara Ayam dan Jam Loceng...   Mon May 18, 2009 7:20 pm

memang taw pown

_________________
_.-**mencari_damai_di_hati**-._
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Antara Ayam dan Jam Loceng...   Today at 7:48 am

Back to top Go down
 
Antara Ayam dan Jam Loceng...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
KualaLumpur10 :: .::COFFEE HOUSE::. :: .::CERITA LUCU::.-
Jump to:  
KL10 partner

DescriptionDescription

Advertise here
Description

DescriptionDescription

Description